Veelgestelde vragen

Bloei is nog in ontwikkeling. In onze veelgestelde vragensectie ontdek je alvast wat details over dit plan. Zodra er meer informatie is, wordt dit op de website gedeeld. Meld je aan om als eerste op de hoogte te worden gebracht van de ontwikkelingen in Bloei.

Algemeen

Waar ligt Bloei?

Bloei ligt in de wijk Vrouwenpolder in Barendrecht. Vrouwenpolder wordt begrensd door de Middeldijk, de Kilweg, de Middelweg en de 3e Barendrechtse weg. Bloei grenst aan de Adrianapolder en de Helenapolder en ligt naast basisschoollocatie Hof van Maxima. Een centrale woonlocatie, want in mum van tijd zit je op de A29 en ook de A15 en de A16 zijn goed aan te rijden. Het treinstation op tien minuten fietsafstand biedt directe treinverbindingen naar Rotterdam en Dordrecht en Breda.

Wat wordt de sfeer in Bloei?

Bloei is niet alleen bedoeld als woonbuurt, maar vooral ook de centrum- en ontmoetingsbuurt voor álle Vrouwenpolderbewoners. Je ontmoet elkaar in de buurthuiskamer of het buurtpark met speelse slootjes en uitdagende speeltuinen. Door de mix van verschillende generaties in de buurt ontstaat als vanzelf reuring, ontmoeting en interactie. Een eigentijdse twist aan het dorpsleven!

Hoe blijf ik geïnformeerd?

Maak een persoonlijk account aan op de website om op de hoogte te blijven van alle laatste ontwikkelingen rondom Bloei.

Waarom heb ik een account nodig?

Wanneer je belangstelling hebt in een woning in Bloei, is het verstandig een persoonlijk account aan te maken via de website. Zo wordt je als eerste op de hoogte gebracht van updates en laatste ontwikkelingen. Op een later moment is het mogelijk om je in te schrijven op een koopwoning via je persoonlijke account.

Planning

Wanneer start de verkoop?

De verkoop van de eerste fase start naar verwachting in het derde kwartaal van 2024.

Wanneer start de bouw?

De bouw van de huurwoningen start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025.

De bouw van de eerste koopwoningen start zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning onherroepelijk is. Wij verwachten dat de bouw van de eerste koopwoningen medio 2025 zal starten. 

Wanneer is de oplevering?

We verwachten in 2026 de eerste woningen op te leveren. Dit is een prognose.

Woningaanbod

Hoeveel woningen komen er?

In Bloei komen in totaal 127 woningen, een mix van koop- en huurwoningen. 

Komt er koop of huur?

Bloei bestaat zowel uit koopwoningen als uit huurwoningen. Er komen zowel sociale huurwoningen als enkele woningen in de middenhuur. 

Welk type woningen komen er?

Bloei bestaat uit appartementen en eengezinswoningen. In de eerste fase worden 19 koop eengezinswoningen aangeboden en 22 koopappartementen. In de tweede fase worden 20 koop eengezinswoningen aangeboden en 18 koopappartementen. De eengezinswoningen bestaan uit tussenwoningen en hoekwoningen. Daarnaast worden er in Bloei nog 28 appartementen en 16 eengezinswoningen in de sociale huur en 4 middeldure huurwoningen gebouwd. 

Zijn de prijzen al bekend?

De prijzen in Bloei variëren naar verwachting tussen de € 250.000 en € 650.000 vrij-op-naam. De betaalbare koopwoningen en -appartementen hebben een koopsom tot circa € 355.000 en komen in aanmerking voor een NHG-hypotheek. Zodra de verkoop start, worden de prijzen per woningtype bekend gemaakt. 

Komen er betaalbare koopwoningen in Bloei?

In Bloei krijgen starten een kans: maar liefst 37% van de koopwoningen is betaalbaar. Er komen betaalbare koopappartementen en betaalbare koop eengezinswoningen, met een koopsom tot circa € 355.000 vrij-op-naam. 

Hoe groot zijn de woningen?

De koopwoningen variëren tussen de ca. 92 en 143 m2. De appartementen variëren tussen de ca. 60 en 150 m2. 

Hebben de woningen en appartementen een tuin of balkon?

De woningen hebben allen een tuin. De tuinligging varieert. 

De appartementen hebben allemaal een balkon. Ook hiervan varieert de ligging. 

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning?

De woningen zijn nog niet in verkoop. Zodra het plan in verkoop gaat, kan je je via de accountomgeving inschrijven op jouw voorkeurswoningen. 

Worden de woningen opgeleverd met een keuken?

De verkoop van de eerste fase start naar verwachting in het derde kwartaal van 2024.

Worden de woningen opgeleverd met een badkamer en toilet?

De woningen worden opgeleverd met een complete badkamer, toilet en sanitair. Bij THUIS de showroom van Dura Vermeer kun je kiezen uit verschillende tegels, sanitair en opstellingen. 

Worden de woningen duurzaam?

De woningen voldoen aan de BENG eisen (Bijna-Energie-Neutraal-Gebouw). Dat betekent dat de woningen bijna zelfvoorzienend zijn qua energieopwekking, bijvoorbeeld doordat de woningen over zonnepanelen beschikken en een bodemwarmtepomp of luchtwaterwarmtepomp. Een deel van de woningen wordt energieneutraal en mogelijk zelfs nul-op-de-meter. 

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

De woningen worden verkocht en gebouwd door Dura Vermeer. Je koopt zowel de woning als de grond van Dura Vermeer. Daarvoor sluit je een koop- en aannemingsovereenkomst. 

Wie wordt de verhuurder van de (sociale) huurwoningen?

Op dit moment is de verhuurder van de sociale en middeldure huurwoningen nog niet bekend. Zodra de verhuurder bekend is, zullen we dat delen op de website. De woningen zullen worden aangeboden via Woonnet Rijnmond. 

Hoe is het parkeren geregeld?

In Bloei parkeer je je auto op het binnenterrein. Dit terrein is alleen toegankelijk voor bewoners. De parkeerplaatsen bevinden zich onder met groen begroeide pergola's. Bezoekers kunnen de auto parkeren aan de randen van het plan, op de openbare weg.