Het plan

Ontdek Bloei, waar het groen bloeit en buren aanvoelen als vrienden. Een knusse buurt met autoluwe straatjes in de geliefde nieuwbouwwijk, waar het dorpse karakter samenvloeit met de natuur. Hier, in het laatste deelplan van de wijk, ontstaat een levendige woonomgeving aan het centrale buurtpark.

Ontmoeten staat centraal

Bloei is niet slechts een woonbuurt; het is vooral bedoeld als het kloppende hart en ontmoetingspunt voor álle bewoners van Vrouwenpolder. Hier kom je samen in de buurthuiskamer of geniet je van het buurtpark met zijn speelse slootjes en uitdagende speeltuinen. De mix van verschillende generaties in de buurt zorgt vanzelf voor levendigheid, ontmoetingen en interactie. Bloei geeft een eigentijdse draai aan het dorpsleven.

Ontmoeten staat centraal

Een aantrekkelijk geheel

Bloei wordt niet alleen aantrekkelijk als geheel, maar ook een lust voor het oog. De lichtgekleurde baksteen, houten elementen op de gevels en groen begroeide pergola’s geven de buurt een uniek karakter. Voor de woningen vind je gezellige stoeptuintjes, perfect voor een ontspannen kopje koffie en een praatje. De buurt is autoluw, waardoor je rustig kunt wandelen en fietsen. Een veilige speelplek voor kinderen en een gelegenheid om met buren te praten. Auto's blijven uit het zicht, verscholen onder de pergola's op groene binnenterreinen achter de woningen.

Een aantrekkelijk geheel

Natuur en klimaat op één

In Bloei staat de natuur op de eerste plaats, wat duidelijk zichtbaar is in de overvloed aan groen dat een gastvrije leefomgeving biedt voor dieren en insecten. Met bomen in de volle grond en een doordacht waterbergingsplan creëren we een buurt die goed is uitgerust om de veranderingen in het klimaat te weerstaan. Dit is van groot belang, gezien de impact van extremere temperaturen en het aanzienlijke grondwaterpeil op mens en dier in Vrouwenpolder. De buurt wordt gekenmerkt door groene daken die water vasthouden, terugkerende pergola’s die voor schaduw en nestgelegenheid zorgen, en groene waterbuffers die regenwater opvangen, zodat je geen last hebt van natte voeten na een stortbui. Alles wordt gedaan om een groene, gezonde buurt te realiseren.

Natuur en klimaat op één

Autovrije straten en groene parkeerhoven

In Bloei is alles doordacht. Wonen doe je aan autoluwe straatjes, met zicht op de singel of het buurtpark. Parkeer je auto uit het zicht op je eigen plek onder groene parkeerpergola's op het binnenterrein achter de woningen. De waterdoorlatende verharding zorgt voor infiltratie, terwijl de met hout beklede achtergevels van de appartementen en woningen warmte en karakter toevoegt. De met groen begroeide pergola's en bomen bieden verkoeling op zomerse dagen en creëren een thuis voor dieren en insecten.

Autovrije straten en groene parkeerhoven

Mis geen enkel Bloei moment!

Meld je aan en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en ontwikkelingen van Bloei, de bruisende nieuwbouwwijk in Barendrecht.

Aanmelden